Det var en gång... Minnen som aldrig suddas ut

Det var en gång en liten tjej på 12 år som skulle fira jul med sin familj. Med den här julen var hennes farföräldrar, kusiner, mostrar, fastrar och familj. Det var fullt hus och alla var nöjda och glada.
Det började med ett julbord som hade allt man kan tänka sig och mer därtill att äta. Flickans mor hade precis som sin mor en tendens att överdriva när det gällde matlagning. Och detta är något som senare gick i arv till den lilla flickan.

Efter maten när alla var mätta och belåtna flyttade hela sällskapen över till tv soffan för att titta på Kalle Anka och hans vänner. De vuxna satt mestadels och pratade, medans barnen var helt begaistade av askungens nya klänning. Efter ett tag så var flickans pappa tvungen att gå ut och hämta ved, och ersattes snart av en tjock och go tomte. Flickan fick den här julen något hon önskat sig sedan länge, en Cd spelare. Hon vart betagen av denna present och glömde helt bort de andra presenterna hon fått tidigare under kvällen. Med hjälp av sin far bärde hon upp denna på sitt rum och spelade den skivan hon fick av sina farförädrar.
Efter en stunds sjungande och dansande framför spegeln med sin kusin, så intar de båda flickorna tv soffan. De lägger sig i varsin ände med fötterna mot varandra och tittar på Mupparna. Det är ett program dom längtat efter sedan julen innan, och dom senaste dagarna är det allt dom pratat om.
De vuxna sitter i soffan på nedervåningen och dricker glögg, medans de minsta barnen är på väg i säng.

Efter ett tag så kommer flickans morbror upp för trappen och frågar om han får göra de båda flickorna sällskap framför tv´n, och dom säger naturligtvis ja.
Morbrodern säger åt flickan att hon inte behöver resa sig, utan att han kan sätta sig så att hon får lägga huvudet i hans knä. Detta tycker flickan låter som en bra idé, då hon tycker om sin morbror väldigt mycket.
Dom tittar vidare på Mupparna när det helt plötsligt händer något som flickan inte förstår. Morbrodern lägger sin hand på hennes bröst och smeker henne lite lätt med ena fingret. Flickan tittar på sin kusin, som inte har reflekterat över detta och sätter sig upp i soffan, för hon vet att något är konstigt med vad som just hände.

Kvällen går och Morbrodern åker hem.

Det går ett par dagar, flickan sitter med sina föräldrar och tittar på Cirkus Maximum på tv´n. Hennes yngre syskon har redan gått och lagt sig.
Det knackar på dörre, och utanför står flickans morbror och hans 2 årigs son. Morbrodern har varit i närheten och frågar om han får komma in en stund.

Promgramet på tv tar slut och flickan går upp och duschar och gör sig i ordning för att sova. När hon står i duschen så tänker hon på sin morbror och hur snäll han är, när hon blir stor vill hon minsann ha en man som är precis som honom och pappa.

När hon duschat färdigt så läser hon en saga för sin lilla kusin och går sedan ned och säger god natt till sina föräldrar. Hon styr sina steg uppför trappan och ned i säng.

Efter en halvtimme så kommer morbrodern upp för trappan för att titta till att hans som sover, samtidigt så bestämmer han sig för att gå in till den lilla flickan. han sätter sig på hennes sängkant och stryker henne över håret. tackar för att hon läst en saga för hans son , och går ut igen.
Efter 5 minuter så kommer morbrodern tillbaks in i rummet. Även denna gång så sätter han sig vid sängkanten på den lilla flickans säng. Han smeker den lilla flickan över kinden och frågar om hon inte kan klä av sig, sammtidigt som han stoppar en hand under täcket och mellan hennes ben. Den lilla flickan svarar att hon tycker att hon ska ha sina nattkläder på sig och vrider sig undan sin morbror. Då böjer han sig fram och viskar "Jag ska lära dig allt om sex" i hennes öra.

Den lilla flickan sätter sig upp, och han frågar vart hon ska. Hon svarar "Jag ska bara gå ned till Mina föräldrar och fråga en sak". Morbrodern verkar tro på vad flickan säger och låter henne gå. "Du kommer väl upp sen?"

Flickans mor börjar gråta och flickans far blir högröd i ansiktet.Han går upp för traooan och tar morbroderns son och lindar in honom i en filt och går sedan in i flickans rum.
Vad som hände där vet inte den lilla flickan. Hon låg då tryggt i sina föräldrars sovrum, med sin sovande lillasyster bredvid sig.

Flickan visste att hon gjort rätt, men förstod inte vad som just hänt, eller ville inte förstå.
Hon förträngde denna händelse, sin mammas tårar och sin pappas vrede.

Det tog 3 år innan den lilla flickan grät över detta, och ytterligare 2 år innan hon förstod att det som hänt henne inte var hennes fel.  Och än idag så kommer hon på saker som hände den kvällen, saker som hon gömt långt bak i sin minnesbank.




Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0